http://azembercsaladja.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.slides.03gk-is-261.jpglink
Progress bar

Hogyan lehet segíteni az ikersorsúaknak?

 

Az első, legfontosabb lépés, hogy legyen egy belső bizonyosságod arról, hogy tényleg elvesztetted az anyaméhben az ikertestvéredet. Létezik pár módszer, amivel ezt biztonsággal ki lehet deríteni, a legegyszerűbb és leghatékonyabb ezek közül a családállítás.

A családállítás alapvetően azt feltételezi, hogy a szüleinktől, nagyszüleinktől tudunk átvenni olyan lelki nehézségeket, amelyek a saját életünkben ütköznek ki. Mindemellett alkalmas arra is, hogy segítségével saját traumát, többek között az ikervesztést feldolgozzuk.

Itt olvashatsz arról bővebben, mi is az a családállítás.

A családállítás olyan módszer, ami felszínre tudja hozni ezt a jelenséget, és segít elindítani az ikersorsúakat a gyógyulás útján.

Van, akinek ez önmagában elég ahhoz, hogy teljes életet élhessen, és akadnak olyanok is, akiknek több külső segítségre van szükségük traumájuk feldolgozásához. Nekik ajánlom elsősorban az egyéni pszichoterápiát, a vízi-terápiás technikákat, iker-csoportokat, szomatoterápiát, táncterápiát, módosult tudatállapotos pszichológiai technikákat (fókuszolást, hipnózist), vagy bármilyen önkifejező művészetterápiát, - foglalkozást.

Olyan is előfordulhat, hogy valaki megreked a gyógyulás útján. Althea Hayton angol írónő Womb Twin Survivors című könyvében erre az állapotra kínál megoldásokat. Az erről szóló összefoglaló cikket ide kattintva olvashatják.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Design © GSArt.hu | Minden jog fenntartva.