Ahogy megláttam és megtapasztaltam magam is a családállítás módszerét, rögtön tudtam, hogy nekem egészen egyszerűen ezzel kell foglalkoznom.

Elhatározásomban megerősített egy élmény, amikor a Müller Péter (2006) Jóskönyv alapján Ji Chinget dobtam. Szinte nem is csodálkoztam, amikor Az Ember Családja című képjelnél nyílt ki a könyv, melyben tulajdonképpen maga a családállítás szellemisége és ereje áll.

 

A család a legkisebb Egység – és mindennek az alapja.

Az ősi Kínában oly mértékben volt az egész emberi létezés mintája, hogy felfogásuk szerint még a halálon is túlmutatott: az elköltözöttek szellemcsaládja a földi családdal szoros kapcsolatban maradt.

Ha meg akarod javítani a világot – mondták -, először az államot kell megjavítani; ha az államot akarod megjavítani, először a családot kell, s ahhoz, hogy a családodat megjavítsd, először javítsd meg magadat.../...mindent önmagunkon kell elkezdeni. Belülről kifelé: ez életünk és körülményeink megváltoztatásának egyetlen lehetséges iránya..."

Lelked erői „családtagok'', élj egységben önmagaddal. Aki önmagával rossz viszonyban él, az másokkal is rossz viszonyba kerül.

Mindent önmagunkon kell kezdeni.

Belülről kifelé: ez életünk és körülményeik megváltoztatásának egyetlen lehetséges iránya.

 

Hivatkozások:

Müller Péter (2006) Jóskönyv Aleaxandra Kiadó, Budapest 249. o.

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Design © GSArt.hu | Minden jog fenntartva.